perjantai 28. tammikuuta 2011

Purikura bling bling!









Japani-ilmiöitä.. ainakin nämä purikura-boksit, joissa soi musiikki täysillä, valot vilkkuu, beibet pörrää ympärillä ja joissa otetaan siis pieniä valokuvia. Vähän kuin Suomessa passikuva-automaatit, mutta megablingblingillä kuorrutettuna. Otettiin ystävien kanssa kuvat moisessa boksissa ja sai valita miten haluaa kuviaan tuunata (plainia versioita ei edes tainnut olla). Meidän kuviin tuli megaisot silmät ja pitkät ripset, plus tietty valmiin kuvan päälle sydämiä ja tähtiä ja pilkkuja ja palloja ja mitä vielä. Jotain boksien meiningistä kertoo se, että japanilainen ystävänikään ei tiennyt mitä pitää painaa milloinkin ja mitä tapahtuu mistäkin. Musa vaan soi, valot vilkkui ja sekuntikello kävi.

p.s. Riisanonippon tiesi kertoa, että Suomessakin on mahdollista ottaa purikurakuvia. Helsingissä Kaisaniemen aseman lähellä olevassa Purikurashopissa.

tiistai 25. tammikuuta 2011

behave!


Onneks meidän lähileikkipuistossa on ohjeet miten tulee olla.

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Award


Sain tunnustuksen (jo toisen!) Aniirilta. Kiitos.
Prenikan mukana jaan sen seitsemän faktaa.

1. Mä en oo koskaan käynyt Tokiossa.
2. Mä en oo koskaan kokeillut kimonoa.
3. Mä en oo koskaan yöpynyt kapselihotellissa.
4. Mä en oo koskaan nähnyt Fuji-vuorta.
5. Mä en oo koskaan osallistunut teeseremoniaan.
6. Mä en oo koskaan nähnyt kirsikankukkien kukkivan.
7. Mä en oo koskaan laulanut karaokea Japanissa.

Pyrin korjaamaan yllämainitut asiat pikimmiten. Puoli vuotta vielä/enää aikaa.

Lähetän tunnustukset maailmalle. Heille, jotka myös ovat kaukana maasta jota kodiksi kutsutaan.
Mizyénalle pohjois-Afrikkaan, Vilijonkalle Kiinaan ja Essille Thaimaahan.

perjantai 21. tammikuuta 2011

Junassa


jonain sunnuntaina.

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Dominot ja Mariet


Kun ystäväni tulevat meille kylään, useimmiten he tuovat suklaata tai keksejä tullessaan. Tässä viime aikoina saatuja herkkuja - pikkuisen parempia ja ennen kaikkea hienomman näköisiä kuin Dominot tai Mariet. En tosin koskaan tiedä mitä nuo ovat, mutta hyvältä maistuvat..

maanantai 17. tammikuuta 2011

Taitaa tyttö tietää





..että kulman takana on juomaa tarjolla. On nimittäin lähes joka ikisen kulman, kadun, risteyksen, aseman tai kaupan edessä, vieressä, takana tai sivussa juoma-automaatteja. Ja nimenomaan monikossa, sillä eri automaateissa on eri juomia. Nyt talvella noin puolet juomista on kuumia (kahvia, kaakaota, teetä) ja lisäksi noista saa usein esim tomaatti/maissikeittoakin. Usein myös bisseä. Kesällä neljänkymmenen asteen helteessä nää automaatit oli mun pelastus. Vieressä on monesti myös pullojen ja tölkkien palautuspiste. Kätsää.
Juomia on varmaan tuhat erilaista. Tsekkaapa, Tatu maistelee niitä aina perjantaisin perjantaipullo-posteissaan. Näköjään just ollut testissa tuollainen maissikeitto. Ei noussu ihan kärkisijoille, eh.

maanantai 10. tammikuuta 2011

Lauluni sadepäivän varalle.



Koukussa origameihin. Sadepäivinä, flunssapäivinä, iltoina..jos en virkkaa, mie taittelen. En oo vielä kovin hyvä noissa, mutta hauska niitä on väkertää. Kuvia valmistuneista laitan myöhemmin.

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Mixi Facebook



Mixi on japanilaisten vastine (ja kilpailija) Facebookille. Useimmat paikallisista ystävistäni eivät ole liittyneet Facebookiin, vaan Kenji Kasaharan keksimään Mixiin. Oon käsittänyt, että suurin ero Facebookin ja Mixin välillä on Mixin paikallisuus Facebookin tavoitellessa ihmisiä linkkaantumaan maailmanlaajuisesti. Vaikka Mixi on täällä siis suositumpi, Facebook koittaa koko ajan kovasti laajentaa Japanin markkinoitaan (ja Mixillä riittää puuhaa saada jengi pysymään omalla sivullaan).

Itse en oo Mixiin liittynyt eli ei oo käyttäjäkokemuksia (onko kellään?). Pari blogia ja Facebook riittävät mulle..

perjantai 7. tammikuuta 2011

Wax on, wax off


Japanin rinteet on korkattu! Terveisiä vaan uuden vuoden laskureissultamme Hakubasta. Oli niiiin mahtava reissu - paljon lunta, vähän jonoja, mahtava majatalo, hyvää ruokaa, mitä vielä. 
Niin mahtava, että on lähdettävä ens viikolla uudestaan, heh. Kuuden tunnin junamatkasta ja viidestä junanvaihdosta huolimatta. Lisää Hakubasta sitten seuraavan retken jälkeen.

torstai 6. tammikuuta 2011

Kurisumasukeeki a.k.a. joulukakku


Japanilaiseen jouluun kuuluu olennaisena osana kerma- tai suklaakakku. Sitten on vielä se Kentucky Fried Chicken -mättö, mutta siihen en ryhtynyt.
Usein kakut tilataan etukäteen ja noudetaan jouluna. Mie hain meille tällaisen taideteoksen.

Joulukukkia ja ehkä-appelsiineja.





Pakko palata vielä jouluaattoon. Täällä se (24.12.) on siis normaali työpäivä, joten mekin hengattiin pojan kanssa päivä puistossa (kun mies oli töissä). Tennarit jalassa ja kesäpipo päässä. Aurinko paistoi, kukkaset kukki ja puut notkui hedelmiä (ovatko nuo appelsiineja vai mitä palleroita, anyone? Näyttää ihan appelsiineilta, mutta en oo varma onko ne jotain muita Japanin herkkuja vai syötäviä lainkaan?). Ihana, erilainen joulu.