keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Japan quake map

Kuva: Google
Löysin Uusi Aamun blogista mielettömän, reaaliaikaisen, mutta surullisen karttasovelluksen, Japan quake mapin, jossa näkyy Japanin maanjäristykset alkaen perjantaista 11.3. klo 00:00. Aluksi kartassa ei kovin paljoa liikettä näy, mutta kun saavutaan perjantai-iltapäivään, niin järistysten määrä, tiheys ja laajuus näyttäytyy aika ymmärrettävästi.

Normaalisti Japanissa on noin 2000 järistystä vuodessa (sisältää siis kaikki pienemmätkin), mutta nyt kahden viikon aikana maa on järissyt jo 839 kertaa. Ja ylläolevasta linkistä sen kyllä huomaa.

torstai 24. maaliskuuta 2011

Toivo mitä vain.

Kuva: Google

Kuvassa on japanilainen origami tsuru, eli kurki. Kurki symbloi onnea, pitkää ikää ja uskollisuutta. Japanissa sanotaan, että taittelemalla 1000 kurkea, voi toivoa mitä vain.

Osallistuin eilen tapahtumaan, jossa taiteltiin näitä tsuruja. Siipiin sai kirjoittaa viestin, jotka välitetään Japaniin. Luulen, että eilen saatiin kasaan noin tuhat kurkea. Ne matkaavat Helsinkiin Tavastialle, jossa sunnuntaina pidetään Pelasta punainen pallo -hyväntekeväisyyskonsertti Japanin katastrofin uhreille.
Itselläni on vielä matkaa tuhanteen tsuruun, mutta toivon silti.

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Suomessa.

Hei te kaikki. Moni on kysellyt miten meillä menee ja missä olemme. En tiedä keitä te kaikki olette, mutta lämmin kiitos ajatuksistanne.
Ollaan nyt Suomessa. Päätettiin tulla tänne joksikin aikaa, enkä tiedä milloin mennään takaisin Japaniin. Ensi viikolla tai ensi kuussa tai joskus.
Siihen asti emme voi kuin seurata tilannetta ja toivoa, että maa saisi pian rauhan.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

jotain hyvää.


Kaikki tsunamivaroitukset on nyt poistettu. Eilen vielä koko itärannikko vilkkui punaisena.

lauantai 12. maaliskuuta 2011

sanaton.

Kiitos ajatuksistanne. Meillä ei ole hätää.

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Blossom


Luumupuut kukkii ja odotellaan rakkaita ystäviä Suomesta.