maanantai 20. syyskuuta 2010

Okonomiyaki








Okonomiyaki, kaalimunakas, on Osakan paikallisherkku. Tosin paikallisherkkunaan sitä pitävät kaiketi myös Kioto ja Hiroshima.. mene ja tiedä.
Okonomiyakia kutsutaan Japanin pizzaksi: täytteeksi voi laittaa mitä vain. Perustaikina on kuitenkin sama. Kävimme Noriko-sanin kanssa yhdessä ostoksilla (koska en todellakaan olisi osannut moisi paketteja ostaa) ja teimme nämä meillä kotona. Monesti ostamme myös kotiin valmis-Okonomiyakit lounaaksi tai otamme ravintolasta take awayna. Oishii!

Tämä ohje on ála Noriko-san:

Taikina:
jauhoja 3 dl (kaiketi kelpaa tavallinen vehnäjauho, täällä kuitenkin myydään erityistä Okonomiyaki-jauhoa)
vettä 2,5 dl
kevätsipulia, pilkottuna noin 2 dl
1/2 kaali
munia 3 kpl
yamaimoa noin 1 kupillinen (perunasosetta, joka pitää taikinan kuosissaan. Käy kaiketi perunajauhokin)
inkivääriä 3 teelusikallista
tenkasua 5 rkl (tempura left-overseja)
pekonia (tämä on siis vaihdeltavissa vaikkapa kalaan, kasviksiin, kanaan tms. pekoni taitaa kuitenkin olla se yleisin)

-> kaikki sekaisin
-> pannulle kaikki tuollaisiksi pannareiksi
-> pekoni päälle -> käännä
-> valmiin systeemin päälle Okonomiyaki-kastiketta ja majoneesia, jokilevää ja savustettua kalaa.

Itadakimasu!

Ei kommentteja: