keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Koska meillä on joulu?


Täällä se on jo nyt, tai ollut jo varmaan pari viikkoa. Kaikkialla jouluvaloja, eikä suinkaan mitään rauhallisia keltasävyisiä valoja puiden oksilla, vaan eri hahmoja, vilkkuvia, väriä vaihtavia, neonvärisiä, sekopäisiä kreisibailausvaloja. Rauhallista joulua, eh.
Jotenkin sympaattista (ja samalla surkuhupaisaa) kun nää kaikki on niin innoissaan joulusta ja meillä uimahallissakin soi joululauluja jossa lauletaan lumesta ja pakkasesta, kaupat täynnä joulukoristeita, muovikuusia, lumihiutale-tarroja. Ja täällä on siis edelleen päivisin noin 10-15 astetta lämmintä..

3 kommenttia:

Leena kirjoitti...

No täällä Kosovossa vain Radio K4 soittaa joululauluja.. voi tulla epätodellinen olo käydä Suomessa ensi viikolla ja nähdä kaikki joulujutut kun tässä maassa jossa 90% ei vietä joulua ei juhlan tulo näy missään.. Mutta minä aion tehdä meille piparitalon kun tulen lomilta :) Valkoinen joulu taitaa jäädä haaveeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Noh, kannattaa muistaa että joulu ei Japanissa ole missään määrin perhejuhla vaan enemmänkin pariskuntien sellainen. Ystävänpäivän kevennetty versio.

Milla kirjoitti...

Leena: Varmaan aika iso ero joo kun menet Suomeen :). Mäkin mietin et tekisin piparkakkutalon, katsotaan saanko aikaiseksi.. Valkoisesta joulusta puheen ollen, täällä tuli yöllä rakeita!? :)
Anonyymi: Joo, noin mäkin oon käsittänyt, että pikemminkin pariskuntien kuin perheen juhla. Ystävät ehdottikin, että pidetäänkö tyttöjen (lapset mukaanlukien) ilta jouluaattona, mutta jouduin kieltäytymään, eh..Sirrettiin sitten aatonaatoksi ;) Saa nähdä millainen hype on sitten ystävänpäivän aikaan, nyt kun on nähnyt jo Halloween- ja jouluhypen.