sunnuntai 12. joulukuuta 2010

karvalakki-okonomiyaki



Tehtiin taas yhtenä päivänä okonomiyakia vaikka puuttui iso osa aineista -> karvalakkiversio. Ja tehtiin tollaisia pikku-okonomiyakeja eli paistettiin ne perus-lettupannulla. :) Täällä aiempi reseptini - se oikea ohje.

Tässä riisuttu ohje - sellainen, joka onnistuu helposti myös Suomessa (Prismasta kun ei välttämättä kuivattua jokilevää tai okonomiyaki-jauhoja löydy..):

vehnäjauhoja 3 dl
vettä 2,5 dl
kevätsipulia/sipulia, pilkottuna noin 2 dl
1/2 kaali
munia 3 kpl
inkivääriä 3 teelusikallista
pekonia (tämä on siis vaihdeltavissa vaikkapa kalaan, kasviksiin, kanaan tms. pekoni taitaa kuitenkin olla se yleisin)
-> kaikki sekaisin
-> pannulle kaikki tuollaisiksi pannareiksi
-> pekoni päälle -> käännä
-> valmiin systeemin päälle Okonomiyaki-kastiketta ja majoneesia
Ready!

Tuli muuten mieleen, että saakohan tota Okonomiyaki-kastiketta mistään Suomesta? Esim. Tokyokanista? Tietääkö kukaan?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tokyokanista saa! Sitä on muutamat kerrat roudattu vähän Helsinkiä kauemmas kaupunkeihin, joissa japanilaisen ruuan/ruoka-aineiden tarjonta on hyvin heikko :)

Lotta | Watia.fi kirjoitti...

Jyväskylässäkin on aasialainen kauppa josta okonomiyaki-kastiketta löytyy, jos asuu keskisemmässä Suomessa. Ja voihan tuota itsekin tehdä (hp-kastiketta, ketsuppia, hunajaa ja soijaa). :-)

Milla kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos! Hyvä tietää, niin ei tarvii täältä raahata, eh..
Lotta: Kiitos myös Jyväskylä-vinkistä. Hyvä hyvä, että kaikki ei ole vaan Helsingissä.. Löysinkin ton soosu-ohjeen netisä kun asiaa pengoin. Pitää testata sit kun tullaan takas Suomeen. Täällä en viitsi, kun kaupastakin saa :). Mitä mieltä itse oot, onko saman makuista? Oon myös ihastunut yakisoba-soosuun, sitäkin löytänee Suomesta?

Lotta | Watia.fi kirjoitti...

Kyllä siitä melko samanmakuista tulee kun itse tekee, ja noita suhteita sitten itselleen sopivaksi sovittamalla saa jopa omaan makuunsa parempaa! Mun isäntäperheen äiti Japanissa teki aina okonomiyakikastikkeensa itse, kyllä oli hyvää! :-)

Yakisoba-soosua löytyy myöskin ainakin samaisesta aasialaiskaupasta Jyväskylästä, joten varmasti myös Tokyokanista. :-)

Milla kirjoitti...

Lotta: Kiitos, mä aion kyllä pian testata! Voin sit postailla miten onnistuin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olen tässä jo jonkin aikaa lueskellut tätä blogia ja tuossa viimeviikolla tutustuin tähän Okonomiyaki tapaukseen. Lueskelin ohjetta ja kävin ostamassa puolikaan kaalin. Eilen tuli sitten kokeiluta tätä Okonomiyakia ilman tuota kastiketta. Poikaystävänikin piti, suorastaan yllätyin hänen nyökytellessä.

Lettuset/munakassysteemit toimivat ihan kivasti pihvin kanssa, perunan korvikkeena. Kaalimunakasta, pihviä, salaattia ja punkkua. Oli ihan mielenkiintoinen yhdistelmä :D

Tänään söin töissä salaatin ja ihan soijakastikkeen kanssa ja hyvää oli. Tarvitsee joskus kokeilla tehdä sitä Okonomiyaki-kastiketta tai hankkia sitä jostain. Nam nam. :)