keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Henkinen kotimme


Tontilla taas. Oltiin jälleen kerran laskureissulla Hakubassa, josta on tullut meidän henkinen kotimme - täydellistä putskua ja ihania ihmisiä ympäri maailmaa (ja pitkiä päiviä joiden jälkeen voi vetää päikkärit pulkassa). 
Meidän junamatkamme sinne on kyllä aika hevi, mutta kyllä sekin menee kun tietää määränpään:
10 minuuttia lähijunalla, vaihto
45 minuuttia lähijunalla, vaihto
30 minuuttia luotijunalla, vaihto
2 tuntia junalla, vaihto
tunti junalla, perillä. Vihdoin.

Jos haluaa reissata Japanissa, kätevistä kätevin matkansuunnittelija on Hyperdia (linkki englanninkieliselle sivustolle), jonne voi laittaa lähtöpaikan ja määränpään ja se tarjoaa aikataulut ja juna/bussi/lentokonevaihtoehdot. Ja junat kulkevat lähes poikkeuksetta aikataulussaan (terveisiä vaan VR:lle). 


8 kommenttia:

mizyéna kirjoitti...

Auts, mikä junamatka(t)!!!! Täytyy olla tosiaan supermukavaa siellä, että viitsi tuollaisen matkan :)))


Iiiiiihania kuvia!!

Satu kirjoitti...

Wuhuu jihuu!we want more..
I wanna be there and fly!! :-)

Aamu kirjoitti...

Hienot maisemat! Olette kyllä urheita kun jaksatte moiset junamatkat. Meitä kutsuu Zao viikon päästä.

Elina kirjoitti...

Oon lukenu blogiasi innolla, mukavia päivityksiä! Kiitos myös vinkeistä ja linkeistä - niistä tulee olemaan varmasti hyötyä, kun tullaan sinne päin maaliskuun lopussa. Kiotossa on majapaikka seitsemäksi yöksi, mutta suurempia suunnitelmia ei vielä ole. Onko heittää jotain must paikkaa, mitä ei kannata ohittaa? Pohjoseen asti ei varmaan lähtä, mutta siinä muutaman kilometrin säteellä olisi mukava pyöriä muuallakin. On ollu mukava virittäytyä tunnelmaan sun blogin kautta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Waah! Jo on lunta. Tääl sitä ei näy enää muualla kuin taivaanrannassa Fujin rinteillä. Tosin, mun talviurheilu rajoittuu lähinnä lätkään, joten en osaa kinoksia samalla innolla kaipaillakkaan.

Elina: mun mielestä viikon Kioton reissuun kannattanee sisällyttää ainakin pyrähdykset Naraan ihmettelemään vanhaa pääkaupunkia ja peuroja sekä Osakaan shoppailemaan ja herkuttelemaan.

Milla kirjoitti...

Mizyéna: Kiitos kuvakehuista! Sormet jäässä koitin painella nappeja nopeasti :) Ja junamtakoista vielä, että lähdemme kotoa aina 06 junalla (herätys 04:30), jotta olemme perillä ennen 12 joten toinen meisä ehtii iltapäiväksi vielä mäkeen. Eli kyllä, on supermukavaa tuolla!
Satu: Mut eiks se sun miehes just sanonu ettei teidän tarvii lähtee enää laskureissuille kun ne teidän kaverit käy teidän puolestanne :)
Aamu: Hauskaa reissua teille! ja paljon uutta lunta..
Elina: Kiitos! Ja tervetuloa pian tänne Japaniin. Tatu ehtikin jo jotain vastailla, eli Nara tosiaan kandee tsekata ja tietty Osaka. Kiotossa itse tykkään maagisesta Fushimi Inarista ja Gionin kujista. Ja tietty kauppakujista. Osakassa suosittelen America Mura -aluetta. Ja Narassa Naramachin kapeita kujia. Kiva jos blogista on ollut hyötyä :) Ainakin fiilistelyyn ..

tuija kirjoitti...

hulluja te ootte :D kateeks käy :)

Elina kirjoitti...

Kiitos vinkkauksesta! :)