keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Sadekauden duunia


Sadekausi on päällä ja riisinkylvö käynnissä. Varsinkin täällä maalla (eh..) noita riisiterasseja on joka puolella. Vettä tulee päivittäin kuin ämpäristä ja maanantaina oli Songda-taifuunivaroituskin päällä joten päiväkodit ja koulut peruttiin. Ei kuitenkaan tullut tänne perussadetta pahempaa. Onneksi. Onneksi ei myöskään itärannikolle, jossa Songdaa etukäteen vähän pelättiin. Eivät ole rakennukset eivätkä ydinvoimalat oikein siinä kunnossa, että pystyisivät voimakkaita taifuuneja ottamaan vastaan..

Sitten taas syksyllä korjataan sato. Täällä kuvia viime syksyn sadonkorjuusta. Jännä juttu muuten miten riisistä on tullut myös meidän lähes päivittäinen ruoka, Suomessa sitä syötiin tooosi harvoin. Täällä sitä syödään aina ja kaiken kanssa. Ja puikoilla, tietty.

2 kommenttia:

Joola kirjoitti...

AH! Molemmat. Sadekausi ja riisipellot nyt erityisesti!! Voisin katsoa riisipeltokuvia nyt loputtomasti. Sadekauteen tai taifuuneihin liittyvät pelot tietysti ei ole ah, pahoittelen, jos joku ennätti hikeentyä.
Se kurnutus, mikä käy iltaisin, kun sammakot laulaa... Ja sirkutus, joka on peräisin kai heinäsirkoista. Ja tulikärpäsiäkin näkynee näihin aikoihin?? Ah. Suomeessa kesäsade on tosi harvoin lämmin. Japanissa ei niiin paljon haittaa, jos vaikka kaatosadekin yllättää, kun lämpöä, kuumaa piisaa silti. Kiitos kun blogaat sieltä, niin pääsee vähän tunnelmaan täälläkin.

Milla kirjoitti...

Joola: Kiitos! Joo, noi riisipellot on jotenkin erikoinen juttu - riisiä aina vaan on, mutta enpä ole aiemmin miettinyt miten se kasvaa ja millainen on sen vuoden kierto. Olen onnekas, että näin sen.