torstai 6. tammikuuta 2011

Joulukukkia ja ehkä-appelsiineja.

Pakko palata vielä jouluaattoon. Täällä se (24.12.) on siis normaali työpäivä, joten mekin hengattiin pojan kanssa päivä puistossa (kun mies oli töissä). Tennarit jalassa ja kesäpipo päässä. Aurinko paistoi, kukkaset kukki ja puut notkui hedelmiä (ovatko nuo appelsiineja vai mitä palleroita, anyone? Näyttää ihan appelsiineilta, mutta en oo varma onko ne jotain muita Japanin herkkuja vai syötäviä lainkaan?). Ihana, erilainen joulu.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttävät satsumoilta. Japaniksi "mikan."

Milla kirjoitti...

Joo, mietinkin että voivat olla myös mikaneja. Ovat vaan aika isoja mollukoita.. Jos pian saisin naapurin mukaan niin kysyisin. On nimittäin se puu läheisellä pihalla ja kovasti tuntivat menevän puussa huonoiksi jo. Voisin poimia parempiin suihin :)

Anonyymi kirjoitti...

Ne ei ole välttämättä tavallsisa "mikan", vaan sellaisia "talvimikan". Ne ei ole yhtä hyviä kuin tavallinen mikan, ne ei ole niin makeaa. Talvimikan on vähän isompi kuin tavallinen.

Niina Än. kirjoitti...

Moikka, luulenpa niiden olevan Yuzuja. Aina meidän Japanissa ollessa ne on ilahduttaneet katukuvaa. Ja niistä tehdyt karkit on taivaallisia :)

http://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%83%A6%E3%82%BA

Milla kirjoitti...

Anonyymi/ Niina Än: Jompia kumpia ne siis on, joko talvimikaneita tai yuzuja. Mie taidan varmistaa vielä naapurilta. Ilmoitan sitten :) Kiitos teille avustanne!