maanantai 17. tammikuuta 2011

Taitaa tyttö tietää

..että kulman takana on juomaa tarjolla. On nimittäin lähes joka ikisen kulman, kadun, risteyksen, aseman tai kaupan edessä, vieressä, takana tai sivussa juoma-automaatteja. Ja nimenomaan monikossa, sillä eri automaateissa on eri juomia. Nyt talvella noin puolet juomista on kuumia (kahvia, kaakaota, teetä) ja lisäksi noista saa usein esim tomaatti/maissikeittoakin. Usein myös bisseä. Kesällä neljänkymmenen asteen helteessä nää automaatit oli mun pelastus. Vieressä on monesti myös pullojen ja tölkkien palautuspiste. Kätsää.
Juomia on varmaan tuhat erilaista. Tsekkaapa, Tatu maistelee niitä aina perjantaisin perjantaipullo-posteissaan. Näköjään just ollut testissa tuollainen maissikeitto. Ei noussu ihan kärkisijoille, eh.

6 kommenttia:

Roosa kirjoitti...

Oi ihanuutta, Japanissa on tullut maisteltua kaikkia ihmeellisiä vihreä tee-limonaatina juttuja yms. outoa : )
Olen myös miettinyt miksi nuo toimivat siellä, mutteivät täällä. Täällä joku kävisi takuulla yön pimeinä tunteina rikkomassa laitteet, siellä kun ilkivalta tunuu olevan tuntematon käsite niin sellaista ei tapahdu.

Maalaistyttö kirjoitti...

Mmmm, muistot palaavat mieleeni parin vuoden takaiselta Japanin matkalta. Kuinkahan monta kuumaa kaakaota mahdoin nauttia runsaan viikon aikana? MONTA! Ahh!

Milla kirjoitti...

Roosa: Joo, erilaisia teemakuja niissä on varmaan miljoona. Kesällä vedin aina kylmää vihreää teetä, nyt kuumaa versiota. Joo, Suomessa todennäköisesti potkittais rikki enkä tiedä miten oluen myyminen automaatista onnais muutenkaan.. p
Maalaistyttö: Joo, kylmällä säällä on todellakin täydellistä kun mistä vaan ja milloin tahansa saa kuuman kaakaon käteen. Viimeksi poika nukkui päiväunet mun sylissä ja mä imin samalla lämmintä kaakaota ja katselin ohikulkevia ihmisiä. Tosin usein kannan mukanani termosmukia, jossa kannan kahvia tai kaakaota (vähän ekompaa kuin ostaa aina uusia pulloja), mutta ei se muki aina muistu mukaan joten silloin nää automaatit on todellakin huippuja.

Satu kirjoitti...

Mä haluun sinne, siis Japaniin. Ihania kuvia, väriä!

Blogissani on sinulle tunnustus.

Anonyymi kirjoitti...

Japanissa on toisaalta automaattibisneskin tehty mahdollisimman helpoksi.

Riittää että yrittäjä omistaa neliömetrin maata, vaikkapa kauppansa edessä, niin pyynnöstä automaattifirma käy tuomassa siihen automaatin. Sinä tarjoat sähköt, firma hoitaa täytön ja huollon. Tulot jaetaan.

Milla kirjoitti...

Satu: Kiitos, sekä kommentista että tunnustuksesta. Pitääpä pian avautua.
Anonyymi: Kiitos, näköjään on tosiaan tehty helpoksi! Ja vieläpä kaikille win-win, myös meille teen kittaajille.