perjantai 10. syyskuuta 2010

Muu maa mustikkasuklaa


Muutettassa uuteen paikkaan täällä Japanissa on tapana viedä pientä tuliaista uusille naapureille. Tuliaisena voi viedä esimerkiksi saippuaa, pyyhkeitä(?!) tai suklaata. Me päädyimme suklaaseen, jonka toimme lentorahdin mukana Suomesta.
Tuotiin monta pakettia tavallista ja mustikkatäytteistä suklaata, joita sitten ehtoisana emäntänä täällä pussittelin nätteihin pikku pussukoihin. Tietäen siis, että täällä nämä ihmiset arvostavat lahjan pakkausta ehkä jopa enemmän kuin itse sisältöä. Tuollaisia tuli! Ja mukaan Jani kirjoitti (kanjeilla!) kortin jossa esittelemme itsemme ja kerromme mistä olemme yms.

Viimeisessä kuvassa näkyy vähän tätä meidän huudia. Laitan lisää kuvia kodistamme myöhemmin (sitten kun meillä on siistiä ja kehtaan kuvata).

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ode - new kid on the block taking it step by step. t. Janky

anrinko kirjoitti...

Hyvältä näyttää.
Menittekö Japaniin töiden vuoksi?
En saanut sitä selville noista vanhemmista jutuista...

Aamu kirjoitti...

Hei,
Mielenkiinnolla seuraan kotiutumistanne Japaniin. Meillä se on edessä muutaman kuukauden kuluttua.

Milla kirjoitti...

Anrinko: Juu, mies tuli töihin, vuoden pesti. Ja me hengaillaan kotona.

Aamu: Kiva kuulla, tervetuloa. Mihin olette tulossa? 115 astetta :). Työn/opiskelujen perässä? Yokoso! Tervetuloa!

Anu kirjoitti...

Mahtavaa, sulla on blogi! :)

Me ei koskaan viety noita lahjoja... Miehen kollegat sanoivat, että suurkaupungeissa ei ole enää niin tapana. Vieläkin välillä mietin, olisiko pitänyt. Ystävällisiä ne on onneksi siitä huolimatta, heh.

Anonyymi kirjoitti...

Samaisia suklaita minäkin vein tutkimusryhmälle duuniin. Meni hyvin kaupaksi. Paikalliset pitävät nimittäin metsämarjoja erityisen terveellisenä ja kallisarvoisena herkkuna.

Janin kanjin näyttää yhtä "siisteiltä" kuin minunkin. :D

Milla kirjoitti...

Anu: Joo, me kuultiin toi juttu eikä kukaan sitä kyseenalaistanut joten vietiin sitten. Ei haittaakaan ollut, jotkut toivat meille sitten keksejä tms herkkuja vastalahjana :)

Tatu: Joo, noin kelasinkin et mustikat vois olla hyvä valinta. Joistain Janin kanjeista saa jopa selvää :)

shiny kirjoitti...

Oih! Ihana blogi!:) Ekaa kertaa siis tänne törmäsin ja kivan näköistä on:) Kävin itsekin parin vkon lomareissulla Japanissa kesällä ja nyt halajaa takaisin!
Ihanan näköisiä noi lahjat. Varmasti ovat naapurit arvostaneet suomalaisuutta ja kiva kortti:) (olin tosi ylpeä kun osasin oikein lukea sen:P)

Milla kirjoitti...

Shiny, oho, nyt vasta luin kommenttisi. Jos osasit lukea ton tekstin niin sithän osaat japania erityisen hyvin. Huippua! Mä en vielä osais kirjoittaa noin paljoa, vasta hiraganat ja katakanat hallussa. :)

shiny kirjoitti...

No siitä se kato lähtee! Siellä kun vuoden asustelet niin osaat varmasti ihan helposti pari tuollaista korttia väsätä:) (kateelinen;P)

Riisa kirjoitti...

Kauniit paketit! Mäkin vein mustikkasuklaata, tosin Fazerin. Hyvin maistui. :)

Mitähän jos repäisis Helsingissä seuraavaan kämppään muuttaessa ja veis vähän suklaata naapureille. Varmaan pitäisivät siitä lähtien turvalukot ovissa, kun miettisivät, mitä hulluja siinä naapurissa asuu... että ehkä jätän tämän sitten Japaniin, kun sinne taas jossain vaiheessa siirtyisi. ;P

Milla kirjoitti...

Riisa: Joo, mä luulen et ne vaan pitäis sua namusetänä (=tätinä) ja päälyilisivät pitkään sua aina sen jälkeen. :) Täällä noista tykättiin kovasti ja saatiin muutama vastalahjakin!
Toivottavasti sulla onnistuu reissu tänne taas!