tiistai 28. syyskuuta 2010

Potluck-party a.k.a. nyyttärit

Taas postaus ruoasta, hah. No, täällä syödään paljon ja ennen kaikkea ruokaa hehkutetaan koko ajan ja joka puolella. Kuvissa nyyttäriruokia: sashimia (raakaa lohta ja tonnikalaa), japanilaista perunasalaattia (sairaan hyvää, koitan pummata ohjeen jostain ja jakaa sen jossain vaiheessa), broileria, avocadoja..

Oltiin pojan kanssa naapurin Nobuko-sanin luona nyyttäreillä. Meitä oli siellä äitejä ja lapsia Amerikasta, Kiinasta, Taiwanista, Japanista ja - Suomesta. Piti viedä jotain suomalaista ruokaa. Älkää teljätkö mua kun tein lihapullia ja vein niiden kanssa puolukkahilloa (Ikeasta!.. täältä löytyi sellainen ja pakko oli ostaa tota hilloa, pian meen sinne uudestaan ostamaan glögiä..). Ei mikään megasuomalainen juttu eikä edes hirmu hyvää varsinkaan kun ne pallerot vähän kärventyi, mutta ihanat naiset ymmärsivät ja maistelivat kiltisti, eh. Tavallisesti olen tehnyt lihapullat uunissa, mutta kun meillä ei ole uunia täällä kotona niin paistelin noita vaan ja lisäselityksenä oli vielä ystävä kylässä ja maisteltiin vähän punaviiniä samalla niin saattoivatpa pullat välillä unohtua pannulle. Ja niin, pitihän mun myös leipoa tonne juhliin (olisin saanut käyttää naapurin uunia), mutta sekin tsemppaus jäi jonnekin illanistujaisten jalkoihin.

Mutta siis, suomalainen ruoka? Mitä se on? Ollaan taas ens viikolla menossa ystävän luo kylään ja ne toivoo että veisin suomalaista ruokaa. Oon tässä funtsaillut että mitä se sitten on? Karjalanpaistia? Karjalanpiirakoita? Mustikoita? Lakkoja? Korvapuusteja? No, kyseisiä marjojahan en täältä saa ja uunia meillä ei ole joten aika hiljaista. Mitä mä voisin vastedes viedä - please kertokaa jos keksitte..


I will write this post in English too, as my japanese friends do not know any Finnish, yet.. So, we were invited to our dear neighbours, Nobuko-san´s house to a potluck-party. There were people from China, United States, Taiwan, Japan and - Finland.

I brought some finnish food, this time some meatballs and lingonberryjam. The meatballs burnt a little bit because we dont have owen in our house (where I normally do them), but maybe they were okay, at least my friends tasted them. :)

6 kommenttia:

shiny kirjoitti...

Oi oi, miten ihanan näköisiä ruokia!:)
... Toi onkin muuten vaikee et mitä se suomalainen ruoka sit oikein on? Perus kotiruokaa? Jotain makaranonilaatikkoa ym... Ainiin se uunin puute kyllä vaikeuttaa, entäs kesäkeitto? Voiko siellä tehdä perunamuussia?:D

Anonyymi kirjoitti...

Karjalanpiirakat oisi kai aika perinteinen, mutta jos ei tosiaan ole uunia... Vispipuuro? Puolukkahillosta saisi, mutta mahtaako löytyä mannasuurimoita?

Milla kirjoitti...

Kiitos vastauksista! Joo, makaronilaatikko tai tosiaan karjalanpiirakat vois toimia mut kaatuu siihen uunin puutteeseen. Tässä ainakin huomaa että moni ruoka mitä itsekin tein valmistetaan uunissa.. Kesäkeitto on hyvä idea, sitä voisin kokeilla! Ja eiköhän perunamuusikin onnaa. Kiitos! Vispipuuro olis kans tosi hyvä, Suomessa tein sitä itse asiassa tosi usein. Mannasuurimoita en oo kyllä tajunnut edes etsiä.. Jos ei löydy niin niitä voisin pyytää seuraavilta Suomen vierailta tuliasina.. Kiitos ideoista!

NOBUKO kirjoitti...

I had lovely time! Japanese, Chinese, English, Finnish, and my friends have in common is kindness and compassion!

marjo kirjoitti...

lättyjä ja mansikoita tai hilloa (ikeasta löytyy lakkahilloa ja mansikkaa). kokeile noita ja kermavaahtoa kans ;)

Milla kirjoitti...

Nobuko: Indeed, you got that right. Until next time!

Marjo: Joo, onneks pistin laivarahtiin lettupannun mukaan ja näiden bileiden jälkeen seuraaviin pirskeisiin veinkin sitten pinon lettuja ja mansikka- ja mustikkahilloa. Tykkäsivät kovasti! Voisinkin kohta laittaa kuvia niistäkin juhlista..
Pitää kyllä tosiaan toi lakkahillo vielä käydä Ikeasta hakeen ni sit on vielä parempi. Kiitos vinkistä! Ja kiva kun kävit täällä :)