sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Sumasui Aqualife Park










Tehtiin lauantai-reissu viereiseen kaupunkiin Kobeen (kolmella eri junalla, meiltä parisen tuntia). Siellä käytiin mm. Sumasui Aqualife Parkissa, jota joku Janin työkaveri oli suositellut erityisesti lapsiperheille sopivaksi akvaarioksi. Ja olihan se kelpo. Kalat, kilpikonnat ja meritähdet olivat kaikki sopivan matalalla joten pienikin pääsi näkemään kaikki tosi läheltä ja oli innoissaan. Käytiin myös delfiiniesityksessä (kesti n. 10 min) ja akvaarion loppupäässä oli lapsille puisto, jossa oli autoja ja junia joiden kyytiin pääsi.

En oikein tiedä miten suhtautua näihin akvaarioihin. Onhan toki hienoa nähdä eksoottisia juttuja - pingviinejä, meritähtiä, delfiinejä, mutta kuitenkin koko ajan mietin miten ahtaat ja väärät olosuhteet niillä niissä on. En taida olla yksin tämän paradoksin kanssa.. periaatteessa hienoa, mutta silti painaa mieltä.

Kaikkiaan, Suma oli alueena tosi jees. Me ei ehditty kuin tuonne akvaarioon, mutta siellä näytti olevan rantaa ja palmuja ja surffausmahdollisuus. Leppoisan näköistä ja siistiä joka paikassa.

Kiitos ja anteeksi.

1 kommentti:

tuija kirjoitti...

periaatteessa noi fisut näyttää ihan tyytyväisiltä noissa putkissaan... mutta joo, jokainen eläintarha saa aina miettimään samaa ja aina mä vaan ängen itteni niihin.