sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Kyoto.

Hengasin eilisen Kiotossa, yksin, omaa aikaa, luksusta. Käppäilin ja kuvailin. Söin eväsleipiä kävellessä kun en malttanut pysähtyä syömään. Kävin Kiomizu-dera -temppelissä (Kiomizu tarkoittaa "puhdasta vettä" - kuvissa ylimpänä), jossa join pyhää vettä Otova-no-taki -putouksesta, kuljin pitkin Sannenzaka-alueen kapeita katuja, jotka ovat täynnä käsityökauppoja, posliinikauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Kävin Chion-in- ja Shoren-in -temppeleissä ja sitten, relasin - bisse ja mangopehmis Maruyama-puistossa.

Tässä kaikessa iskee vaan pieni ahdistus. Kaikki oli niin hienoa, erilaista, rauhoittavaa, että miten ehdin nähdä kaiken mitä haluan. Enää 10 kuukautta jäljellä. Tuo eilinen kierros oli siis yksi pieni siivu Kiotoa ja tuntui että näin niin paljon, mutta samalla säälittävän vähän. No, onneksi ei olla täällä turistilomalla yhtä viikkoa vaan mulla todellakin on mahdollisuus mennä tonne vielä uudestaan. Ja sit olis vielä Hokkaido, Okinawa, Tokio, Hiroshima..

p.s. laitoin oheisiin temppeleihin vaan linkit mukaan, en viitsi vaivautua referoimaan rakennusvuosia, restaurointiaikatauluja ja muita.. sorry.

2 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Hei! Tormasin blogiisi sattumalta. Olen Japanissa kohta kaksi vuotta asustellut suomalainen tytto. Naraan muutin kaksi kuukautta sitten. Onpa janna kuulla etta tassa ihan lahella on muitakin suomalaisia! Jos sulla on joskus aikaa, ois kiva nahda ja puhella!

Milla kirjoitti...

Maarit, oho mikä sattuma!
Joo, ilman muuta on aikaa ja nähdään! Laitatko yst tänne vaikka sun yhteystiedot niin sovitaan tarkemmin:
lokoilua@gmail.com (se on mun pipoblogin meili..). Mulla on puhelinkin ja Softbankin liittymä. Kuullaan siis!