perjantai 8. lokakuuta 2010

Shirahama - valkoista hiekkaa ja kuumia kylpyjä.
Käytiin muutama viikko sitten Shirahamassa, mutta vasta nyt kuvia sieltä..
Shirahama on tässä aika lähellä, olisko pari sataa kilometriä. Mentiin junalla Osakasta ja oltiin pari yötä ryokan-tyylisessä majoituspaikassa. Ryokan on perinteinen japanilainen majatalo, jossa nukutaan lattialle levitetyillä futoneilla ja hengaillaan yukatoissa, "puuvillaisissa kimonoissa". Usein hintaan kuuluu myös ruoka, mutta meillä oli tosi halpa vaihtoehto, eikä siis otettu edes ruokia tms. Nappasin nopsan kuvan meidän huoneesta, eli futonit lattialle riviin ja thats´s it - easy and cozy.

Shirahama on kuuluisa valkoisesta hiekastaan ja nimikin Shirahama tarkoittaa "valkoista hiekkaa". Toi Shirahaman hiekka on kuulemma tuotu tonne Australiasta. No, olihan se ihan luksusta ja muutenkin oli mahtavaa päästä meren rannalle aaltoja kuuntelemaan ja ylipäätään pois väkijoukoista ja liikennevaloista.. Shirahamassa on paljon sukellus- ja surffauspaikkoja, ens kerralla pitää käydä testaan. Ja sit se on kuuluisa myös onseneistaan, kuumista lähteistä. Mekin käytiin yhdessä, Saki-no-yu -onsenissa, joka on ulkoilma-onsen ja jonne aallot löi suoraan eli ihan meren rannalla. Oli niin rauhallinen ja hieno paikka. Siellä ei vaan valitettavasti saanut kuvata.. Kaduilla on paljon myös pikku-onseneita ihan vaan jaloille, eli noin 40-asteinen jalkakylpy keskellä päivää :)

Aika hauska oli huomata, että koska oli syyskuu kun tuolla oltiin, niin ei kyllä kovin moni enää rannalla hengannut saati mennyt uimaan. Nytkin kun mä lokakuussa painan edelleen sandaaleilla, niin japanilaiset setittää jo ihan innoissaan pipoja ja toppaliivejä..

3 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Jos ette ole sattuneet vielä kuulemaan, niin täällä on aina "virallinen kausi" tehdä jotain. Virallinen uimakausi, virallinen Fujille -kiipeämiskausi, jne. Ja ihmiset tottelee kuin lampaat, moni ei edes suunnittele asiaa jos kausi on jo ohi/ei vielä alkanut. Tääällä Hokkaidolla virallinen rantakausi päättyi (eli biitseiltä lähti vahdit ja palvelut veks) jo elokuun puolessa välissä. Helteet tosin jatkui syyskuun loppuun...

Anonyymi kirjoitti...

Ja kun syyskuu alkaa alkaa kuulemma syksy. Tarkoittaa, että vaikka ulkona paistaisi aurinko täydeltä terältä ja olisi reilu 30 astetta lämmintä niin kuuluu pukeutua jo pitkiin vaatteisiin...vaikka tulisikin vähän lämmin.

Milla kirjoitti...

Heijoo, tää on kyllä just näin ja aivan totta. Pistin merkille kun katseltiin noita Shirahaman majoitusvaihtoehtojen hintoja, niin tippuivat heti sesongin päätyttyä. Vaikka tosiaan helteet (jopa paremmat) jatkuisivat pidempäänkin. Ihme meininki :) Ja nyt joku on sit sanonut että "nyt on syksy, pukeutukaa syysvaatteisiin", ja nämä tekevät niin. Vaikka on sen 27 c lämmintä :). Ei vais, mullakin oli tänään ekaa kertaa ei-sandaalit jalassa (olisko helpompi sanoa tennarit..).