perjantai 22. lokakuuta 2010

Osaka (ja Nara) ja lapset


Multa on kysytty paikkoja, jonne Osakassa voisi mennä lasten kanssa. Ja bonarina jos tietäisin vielä jotain hyviä käsityökauppoja.. Kovin paljoa en oo Osakassa hengannut - tänään oltiin pojan kanssa koko päivä Namballa ja siellä on niiiin paljon ihmisiä ja meteliä, että olin taas onnellinen hypätessäni Naran junaan :). Mutta siellä on siis vaikka mitä! Kauppoja, kenkiä, vaatteita, ravintoloita, kahviloita, loputtomiin. Siellä on siis aivan huippua käydä ostoksilla, mutta rattailla perjantai-ruuhkassa..not. Mutta tässä muutama tipsi:
- Osakan akvaario taitaa olla tosi suosittu kohde, en oo itse käynyt.
- Universal Studios. Kävin kolmisen vuotta sitten ja sellainen Disney-maahan se, Hello Kittyjä, Mikki Hiiriä yms. Lapset todennäköisesti tykkäävät tosi paljon.
- Namba Parks. Kauppakeskus Namballa, jonka katolla 9 kerroksessa on ihana puisto! (Huom. päähissit menee vaan 8 kerrokseen eli sieltä sitten elokuvateatterin hisseille ja sillä vaan pääsee 9 kerrokseen). Monet lapset äiteineen (mekin tänään) syö siellä bentobox-lounasta ja lapset saa leikkiä. Erikoisen rauhallinen ja tosi kiva paikka keskellä sitä kaikkea hälyä. Namba Parks on muutenkin aika iisi ja rauhallinen kauppakeskus ja siellä voi hyvin päästää lapsen käppäileen itsekseen.
- Narassa (tai lähellä Naraa, Yamato Saidaiji-asemalla) on Nara Family -kauppakeskus, joka kauppojensa puolesta on aika säälittävä, mutta sielläkin on katolla lasten leikkitila (100 jenillä toimivia junia, autoja yms.) Ja sit Nara on tietty täynnä puistoja, eli lapset tykkää eikä tarvii sokkeloida ihmisten seassa.

Käsityökauppoja.. En oikein tiedä Osakasta pahemmin vielä. Jos koruja joku on kiinnostunut tekemään, niin Umedalla Yodobashissa on tosi iso korutarvikeosasto. Ja Umedan Hilton-hotellin kohdalla maan alla on kuulemma hyvä lankakauppa! En oo itse vielä käynyt.

Tällaista nyt tässä vaiheessa. Ei mitään mega-tipsejä, mutta jotain kumminkin. Nyt kun ei oo enää niin kuuma niin ollaan pojan kanssa käyty paljon eri puistoissa, Narassa ja Kiotossa, mutta ei välttämättä niin erikoisissa, mutta jotka ovat tässä meidän lähellä tai jonne ollaan päästy kavereiden autolla (eli jonne ei turistikaan helposti junalla pääse).

Toivottavasti on jotain apua, jollekin!

3 kommenttia:

PikkuSanna kirjoitti...

Kiitän vinkeistä! Nuo kattopuistot kuulostavat hyvältä hengähdystauolta niin lapsille kuin aikuisillekin. Akvaarioon me oltiinkin jo menossa ja Universal Studios jätetään suosiolla väliin.

NgZ kirjoitti...

Moikka

Eksyin tänne tuolta lottimuksen blogista. :) Kiva lukea perhe-elämästä Japanissa (vaikkei itselle ole vielä ajankohtaista).

Suomalaisesta ruuasta tuli itsellä mieleen, että Karjalanpaistia voi tehdä ilman uuniakin, ainakin karjalainen sukulaiseni kypsyttelee paistin hellalla(levy miedolla lämmöllä)

Osakassa ja Kiotossa olen itsekin käynyt. Esim tuo Osakan akvaario oli todella kiva paikka. On Osakassa varsinkin kaikkea kivaa ainakin itselleni.

Milla kirjoitti...

PikkuSanna: Joo, hengähdystauot tulee kyllä aika tarpeeseen tuolla vilinässä.. Yksi lanka/käsityökauppa tuli vielä mieleen, siellä samaisessa NaraFamilyssa (jossa on se kattoterassi), on 4. kerroksessa hyvä kauppa nimeltään Merci. Siellä on kankaita, lankoja ja korutarpeita. Ja sit on vielä yks, IKOMAN aseman (Osakan ja Naran puolessa välissä) Kintetsu-tavaratalossa on kans hyvä! Noi molemmat on helppo löytää koska ovat heti asemalla. Kivaa Japanin reissua!
NgZ: Kiitos karjalanpaisti-vinkistä. Tosiaan, sitähän voisi haudutella pitkään levyllä.. lihaa, sipulia, porkkanaa yms. Eli ei mitään ihmeellisiä raaka-aineita. Ja laakerinlehtiäkin taitaa tulla ja niitäkin olen täältä jo löytänyt. Ja totta, tämä on kyllä täynnä kaikkea mahdollista tämä maa. Pienen siivunhan tässä vain ehtii haukkamaan..