tiistai 12. lokakuuta 2010

Banaani-kookosletut



Tämähän on kuin mikäkin ruokablogi.. No mutta tämä on yleisön pyynnöstä, heh. Olin taas joillain tee/ruoka/juomis-kutsuilla ja pyysivät tuomaan jotain suomalaista ruokaa. Täällä viime kerralla päivittelinkin, että mitäköhän se suomalainen ruoka oikein on. Sitten viimein kun meidän laivarahti tuli perille niin tuli myös rakas lettupannuni. Eli vein sitten lettuja (tosin baanani ja kookos ei ihan pohjoiseen päin vie..) ja mustikkahilloa. Tässä kaivattua ohjetta:

Bali meets Suomi meets Japani -ohukaiset (aikoinaan Balilla käydessämme syötiin aina aamiaiseksi banaanilettuja, sieltä idis..)

2 kananmunaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
0,5 tl suolaa

Kaikki sekaisin ja anna olla puolisen tuntia ennen paistamista.

Lisäksi pari baanania viipaleiksi ja kourallinen kookoshiutaleita. Lisäsin banaanit ja/tai kookokset ennen letun kääntämistä. Kookosta saa laittaa aika paljon jotta maistuu, banaania laitoin yhden per lettu niin tuli hienon näköinen. Testattiin näitä myös suklaakastikkeen kanssa ja kyllä, toimii! Ja niin, tein siis myös ihan perinteisiä lettuja ilman mitään lisäjuttuja joten ne ajoivat sitten sen Suomi-asian.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta!! Ootko kokeillut, onnistuuko myös siten, että banaani haarukalla pieneksi ja lisää kerralla koko taikinaan ja samoin kookoshiutaleet. Ja maidon tilalle kookosmaitoa? Tulisko sitten kookoksisempaa? Terkkuja tampereelta, tänään raappasin auton ikkunoita aamulla. Ja talvirenkaatkin pitää kohta vaihtaa :) Lounaaksi makkarakeittoa ja illalla sitä intialaista pinaatti-halloumi-juttua.

Milla kirjoitti...

Joo, pitääpä koittaa tulisiko kookoksisempaa (oiva sana!) tosiaan kookosmaidon kanssa. Ja voihan sinne sekaan tuuppaa vaikka mitä, pitää testailla.
Hyvä meininki teillä siellä, kohta megapaljon luntakin. Mä painan edelleen sandaaleilla. Tänään oli jopa pitkähihainen illalla.. Kiitos megapitkästä meilistä, vastaan siihen asap. En kehtaa kirjoittaa lyhyesti kun se oli niin romaani.. :)

Shiny kirjoitti...

Oih, noi näyttää ja kuulostaa niin herkullisilta! Oliko millainen vastaanotto kutsuilla sitten?:)